Despre

Muzeul Online Cojușna este primul muzeu online a unei localități rurale din Republica Moldova. Aici veți găsi fotografii vechi cu locuri și chipuri de oameni, imagini ale obiectelor de patrimoniu dar și documente de arhivă sau articole din ziare care au scris istoria Cojușnei.

Fiind o platformă online, acest muzeu va putea fi vizitat oricând și de oriunde atât de cojușnenii de acasă și de peste hotare, cât și de alți oameni interesați de localitate sau care au avut tangențe cu ea.

Săptămânal sau chiar mai des, pe site-ul Muzeul Online Cojușna vor fi publicate noi exponate. Pentru a fi informați despre apariția lor, urmăriți pagina de facebook a muzeului.

Acest proiect este implementat cu suportul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în cadrul inițiativelor rurale LEADER/CLLD la nivel local, cofinanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polone, programul polonez de cooperare pentru dezvoltare – asistența Poloniei, și implementat de către Solidarity Fund PL în Republica Moldova.

De asemenea țin să mulțumesc unor instituții și oameni care au contribuit până acum la apariția acestui site: GAL Bazinul Lacului Ghidighici, Primăria Cojușna, Centrul de Resurse și Inițiative pentru Dezvoltare, Vitalie Jereghi, Roman Samoilă, Gheorghe Boșcăneanu, Valeriu Filipov, Sergiu Suruceanu, Ion Suruceanu, Veronica Vidrașcu, Nadejda Modîrcă, Valentina Tico, ș.a.

 

Autorul proiectului
Pavel Munteanu